26 augustus 2016 tot 28 augustus 2016 Watersportbelevenis Jeugd

DAMEN Breskens Sailing Weekend & Stichting ZSL organiseren weer een super leuke jeugddag! O.a. de Delta Lloyd Optimisten Arena komt naar Breskens op 26 augustus.

26 augustus
Ben jij tussen de 8-12 jaar en wil je meer weten over watersport? Dan kun jij je inschrijven voor de WATERSPORT BELEVENIS tijdens DAMEN Breskens Sailing Weekend! Klik hiervoor op ‘Inschrijven' onder de foto! Tijdens deze belevenis kun je kiezen uit meezeilen op een grote boot, zelf zeilen in een optimist met ZSL talent Finn Kribbe, meedoen aan het Watersport Funprogramma (Kanoën/Suppen) of aan de coole SurfXperience met Davy Scheffers! Na afloop ontvang je een heus Watersport certificaat!

Het programma is als volgt:
10:30 Inloop en ontvangst in de Delta Lloyd tent
11:00 Start programma met een introductie over zeilen
12:00 Lunchen
13:00 Start onderdelen:
          Zeilen op grote boten
          Zeilen op een optimist in de Optimisten Arena met Finn
          Watersport Funprogramma
          De SurfXperience met Davy
14:30 Weer verzamelen bij de Delta Lloyd tent
15:00 De grote Watersportquiz
15:30 Uitreiking van de certificaten!

Inschrijven kan via deze pagina! Of klik op de link ‘Inschrijven' aan de linkerkant!

Deelname is op eigen risico, de organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal, vernieling en/of kwijtraken van persoonlijke eigendommen en persoonlijk letsel.

27-28 augustus
Kun je op 26 augustus niet? Geen probleem! Ook op 27 en 28 augustus kun je terecht voor activiteiten en hiervoor hoef je je niet aan te melden!

Jeugdzeilen
Ook de jonge jeugd krijgt alle aandacht om met het zeilen op zeegaande jachten kennis te maken in hun eigen “jeugd watersportbelevenis”. Jongeren zijn voor de watersportbranche niet alleen nu een belangrijke doelgroep, het zijn ook de senior watersporters van de toekomst, zeker in een waterrijke provincie als Zeeland. In Breskens hebben we op het gebied van watersport veel te bieden en daarom gaan we tijdens het Damen Breskens Sailing Weekend 2016 de trossen losgooien voor de jeugd.

Samen met ervaren watersporters leren we op een leuke en sportieve manier onze jeugd de regels en patronen van het water kennen, het weer te voorspellen en hen gemakkelijk te laten bewegen in het ritme van het water. Samen de vrijheid, kameraadschap, onstuimigheid maar ook het stille genieten op het water beleven is het mooiste wat er is.

Delta Lloyd Optimisten Arena
Als hoofdsponsor van het Watersportverbond is Delta Lloyd erg betrokken bij de zeilsport. Met de Optimisten Arena in Breskens en de Optimist on Tour door heel Nederland, laten zij zoveel mogelijk kinderen ervaren hoe leuk zeilen is, dit sluit nauw aan bij de ambities van DBSW.
Terwijl de grote boten hun wedstrijden op de Westerschelde en de Noordzee varen, kunnen de junioren in Optimisten, kano’s en op sups in de ruime haven van Breskens kennis maken met verschillende facetten van de watersport.