Portfolio

22 maart 2017 Wereld Waterdag

Op 22 maart is het Wereld Waterdag. Dit wordt over de hele wereld gevierd. Uiteraard besteden wij hier bij ZSL ook aandacht aan.

Zeeuwse basisschoolkinderen doen op woensdag 22 maart mee aan Wereld Waterdag. Bij het zeil- en surfcentrum Brouwersdam leren de kinderen spelenderwijs bewust te worden van de waterrijke omgeving waarin we leven. De kinderen worden in kleine stapjes bewust gemaakt van het feit dat ook zij impact kunnen hebben op waterveiligheid.

Leerlingen van De Klimop uit Dreischor, De Schoener uit Brouwershaven en de Radarschool Helcherseschool uit Scharendijke gaan die dag verschillende proefjes doen in een speciaal ingerichte mobiele ‘living water lab’. Wat gaan ze dan doen?

  • Er worden proeven gedaan met bellen blazen. Wist je bijvoorbeeld dat je een bel in een andere bel kan blazen?
  • De leerlingen wordt geleerd om een tornado in een fles te maken. Gelukkig geen echte tornado, want die zijn levensgevaarlijk.
  • Daarnaast worden er allerlei proeven gedaan met water en krijgen de leerlingen veel informatie over wat water allemaal doet.

Buitenom het ‘living water lab’ krijgen de kinderen een workshop natuurkunde en techniek. Ze krijgen een filmpje te zien met uitleg over de ‘plastic soup’. Daarna mogen ze zelf uitleg geven wat water voor hun betekent. Dat wordt opgenomen voor een filmpje.

De Zeeuwse windsurfer Rick Jendrusch is een van de waterambassadeurs van het project WE ARE WATER en hij zal de kinderen deze dag uit eigen ervaring vertellen wat water met hem doet en hoe het hem inspireert. 

Wereld Waterdag is een internationale dag die in het teken van water staat. Het doel van de dag is het bevorderen van het voorbereid zijn op rampen en het delen van kennis op regionaal niveau. Daarnaast is een doel het vergroten van bewustzijn van rampen die met water te maken hebben.