20 juli 2014 Scheldebeker

Een uniek evenement! Bijna zes kilometer zwemmen in open water! Stichting Zwemmen Langs Walcheren organiseert samen met zwemvereniging Scheldestroom uit Breskens deze zwemwedstrijd van Vlissingen naar Breskens. In beide plaatsen zal dit allesbehalve stilletjes voorbij gaan. Ook voor de toeschouwers belooft het een groots spektakel te worden. in de jaren zestig werd deze heroïsche zwemwedstrijd regelmatig gezwommen, maar daar kwam door het drukke scheepvaartverkeer een eind aan. Nu wordt de Schelde nog één keer een paar uur afgesloten om deze oude klassieker, de Scheldebekerwedstrijd, mogelijk te maken.