19 juni 2015 tot 20 juni 2015 Pitstop Volvo Ocean Race

ZSL gaat samen met haar partners naar de pitstop van de Volvo Ocean Race in Scheveningen en ontmoet in het racing dock Team Brunel op haar ocean racer.

Volvo Ocean Race Pitstop, ZSL is er bij

De Scheveningse haven is aangewezen als pitstop voor het mondiale zeilevenement de Volvo Ocean Race (VOR). De VOR is een internationale zeilwedstrijd om de wereld die elke drie jaar wordt gehouden, duurt meestal zo'n 9 maanden en wordt in etappes gevaren langs 11 verschillende steden. Samen met de Vendée Globe (non-stop solorace om de wereld) en The America`s Cup (match races met zeer geavanceerde boten) behoort de Volvo Ocean Race tot de meest toonaangevende zeilevenementen ter wereld.

Op 18, 19 en 20 juni 2015 verandert Scheveningen in het zeilmekka van Nederland.

Op 19 juni neemt Zeeland Sport & Leisure haar relaties op uitnodiging mee naar Scheveningen voor een borrel aan boord van de Sanya in het Racing Dok op uitnodiging van Hans Bouscholte. De Sanya zeilde de 2 eerdere Volvo Ocean Races. In 2011-2012 als Sanya Lan en in 2008-2009 als Telefonica Blue met Bouwe Bekking, de huidige schipper van Team Brunel aan het roer.

Aan de vooravond van de laatste etappe en finish in Göteborg ontmoeten we Team Brunel. Daarnaast zal een aantal Zeeuwen op 20 juni met de Sanya in het kielzog van de Brunel het laatste stukje van de Volvo Ocean Race tot de finish meevaren.

Van 10-13 juni 2014 organiseerde Zeeland Sport & Leisure de promotietour voor Team Brunel in de Volvo Ocean Race in Vlissingen en Breskens. Maar liefst 400 kinderen van diverse basisscholen maakten kennis met de zeilsport. Op 10 juni presenteerden tevens 90 deelnemers van zwemwedstrijd de Scheldebeker 2014 zichzelf op dit Volvo Oceanrace schip aan de pers en zetten hun handtekening op het zeildoek van schipper Bouwe Bekking en zijn Team. Op 19 juni  in Scheveningen ontvangt Wietse Beerends, winnaar van de Scheldebeker 2014 uit handen van Team Brunel dit zeildoek als trofee.