17 april 2015 Zeeland on Wheels

Het tweedaagse evenement, gekoppeld aan de ZLM Roompot tour, wordt gehouden in Goes en vindt plaats op 17 en 18 april 2015.

Het organisatiecomité van Zeeland on Wheels heeft reeds jarenlange ervaring in het organiseren van skeelerevenementen in Zeeland. Voorheen als landelijke wedstrijd als onderdeel van de KPN Inline Cup in achtereenvolgens Domburg (3 edities), Schellach (1) en Vlissingen (2). Vorig jaar werd geen landelijke wedstrijd verreden, maar richtte de organisatie zich op breedtesport- en talentontwikkeling in de regio, met een sterke focus op de jeugd. Dit door middel van het organiseren van diverse clinics gedurende het jaar en een regionale skeelerwedstrijd voor jeugd en senioren. In 2015 gaat de organisatie van Zeeland on Wheels samenwerken met de organisatie van de ZLM-tour en zal een landelijke skeelerwedstrijd terugkeren op het programma. Op vrijdag 17 en zaterdag 18 april worden skeelerwedstrijden voor landelijke A- en B-rijders gekoppeld aan de wielerwedstrijden van de ZLM-tour. Vrijdags wordt een ‘rit-in-lijn’ verreden over 22km over Noord-Beveland met start en finish bij het vakantiepark van Roompot in Kamperland. Aansluitend rijden de wielrenners van de ZLM-tour hun tijdrit over hetzelfde parcours. Op zaterdag maakt een skeelermarathon voor dezelfde rijders onderdeel uit van het afwachtingsprogramma van de ZLM-tour. Zie ook het persbericht in de bijlage.

Daarnaast wordt een skeelerevenement (wedstrijd of toertocht) gekoppeld aan de Schellach-loop op vrijdag 29 mei. Hierbij draait het met name om de ‘fun’, het sportieve doel is minder van belang. Tot slot gaat organiseert het comité Zeeland on Wheels voorafgaand en rond de wedstrijden skeelerclinics op basisscholen op Noord-Beveland, in Goes, op het Ostrea Lyceum (Goes) en op het Roompot vakantiepark in Wissenkerke.