Portfolio

12 juli 2015 City2Beach | Vlissingen

Hardlopen, zwemmen, fietsen óf wandelen, City2Beach is het leukste, sportiefste en meest gevarieerde evenement langs de 700 jaar oude stadsgrenzen van Vlissingen.
Jong en oud, sportief en recreatief: iedereen doet mee aan City2Beach!

Swim, fun & party op de grens van zee & land

Zondag 12 juli was het sportiefste evenement van Vlissingen 700. Aan de Strandjuttocht deden ruim 100 kinderen en ouders mee en de Zeezwemtocht, Mini-Triatlon en Duo Funrun konden op een enthousiast deelnemersveld rekenen. Na afloop genoten ruim 110 sporters en vrijwilligers van de barbecue op het Bellamypark.

Uitslagen City2Beach

Sportief
(hét initiatief voor Men of Steel)

Mini Triatlon 8,5 km

Je start met zwemmen in de Tweede Binnenhaven, gaat langs de Koningsweg rennend door de Binnenstad waar je de verschillende opdrachten van de FunRun doet. Daarna loop je via de Boulevard naar je fiets bij BLVD en race je naar de finish bij Strandpaviljoen Piet Hein.

Duo FunRun 7 km

Samen ren je vanaf het Dokje van Perry door de Binnenstad en over de boulevard waar je de verschillende opdrachten van de FunRun doet. Vanaf de Gevangentoren strijden jullie tegen elkaar wie als eerste bij Piet Hein is.

Zeezwemmen 3,5 - 4 km

Deze tocht is voor ervaren zeezwemmers. Ter hoogte van het Klein Zandje (naast Gevangentoren) start je aan jouw tocht naar strandpaviljoen Piet Hein.


Recreatief

Strandjutten met Z@pp-professor Daniël Poolen 3 km

Vanaf strandpaviljoen Panta Rhei loop je strandjuttend naar strandpaviljoen Piet Hein. Onderweg legt Z@pp-professor Daniel je alles uit over de Plastic Soup, oftewel alles wat ronddrijft in de wereldzeeën en aanspoelt op onze stranden.

Zeezwemworkshop C in Zee voor de jonge Strandjutters

Op de finishlocatie presenteert Bewegingsplein Westduin een uniek zwemvaardigheidsconcept: Haal je C in zee!
Omdat veel kinderen behalve in het zwembad ook in zee zullen zwemmen, laat de C in Zee-crew jonge waterratten kennismaken met zeezwemmen: in een wetsuit ervaren zij onder begeleiding de krachten van de branding en stroming.

Neem je zwembroek en handdoek mee als je dit ook wilt proberen!

Leuke prijzen in de badeendenloterij

Iedere deelnemer doet automatisch mee in de loterij. Vis een badeend uit de vijver bij de finish en wie weet valt op jouw nummer die leuke, lekkere of mooie prijs. Beschikbaar gesteld door de vele (horeca)bedrijven die City2Beach steunen.

City2Beach party op Bellamypark met bbq, kick off Scheldebeker 2019 én Copycat

Vanaf de finishlocatie bij Piet Hein brengt de Zonnetrein alle deelnemers naar de feestelijke City2Beach barbecue-party op het Bellamypark.
Hier wordt het laatste nieuws bekend gemaakt over de aanstaande kwalificatieronden voor de Scheldebeker zwemwedstrijd 2019.

De Zeeuwse band Copycat trakteert namens de Stichting Horeca Evenementen Comissie Bellamypark iedereen op een optreden met hun beste covers. Ook voor supporters en toeschouwers is de City2Beach één groot festijn dat zij af kunnen sluiten met een barbecue en beachparty.

Voorwaarden deelname

  • Deelnamegeld: Mini-triatlon, Duo-Run, Zeezwemtocht en Beach-bbq € 10,-, Strandjutwandeling € 2,-
  • Deelnameleeftijden: triatlon vanaf 12 jaar, duorun alle leeftijden, zeezwemmen: ervaren zwemmers vanaf 14 jaar;
  • Iedere deelnemer loopt/fietst/zwemt op eigen risico en verantwoording;
  • Zeezwemmers zijn verplicht een boeitje (vosje) te gebruiken;
  • De organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid van welke aard dan ook en organisatoren kunnen in geen enkel geval burgerlijk aansprakelijk gesteld worden;
  • Deelnemers gaan akkoord met gebruik van hun beeltenis voor promotiedoeleinden City2Beach;
  • Indien deelnemers niet aan de leeftijdseisen voldoen, kunnen deelname ontzegt worden;
  • Inschrijfgeld wordt niet geretourneerd.

City2Beach wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

  

Programmadetails Zeezwemtocht

Van 13.30 tot 14.00 kan je (na)inschrijven voor deze aftrap van de Scheldebeker 2019. Na afloop wordt op het Bellamypark tijdens het afsluitende feest namelijk meer bekendgemaakt over de kwalificatieronden van de volgende Westerschelde-oversteek.

START - Om 14.30 start deze tocht waarbij iedereen zichtbaar moet zijn door een zwemboeitje/vosje bij zich te hebben. Je zwemt stroom mee rond het Nollehoofd en na ongeveer 3,7 km bereik je de finish bij strandpaviljoen Piet Hein.

FINISH - Kom hier op adem en zie alle andere deelnemers van de FunRun, Mini-Triatlon en Strandjutwandeling binnenkomen. Pik je bagage op bij de Landrover die vanaf het strand over jullie veiligheid waakt. Neem een verfrissende douche op het strand en pak de Zonnetrein naar de City2Beach-party met barbecue en optreden van Copycat of rij door naar de parkeerplaatsen bij de Timmerfabriek.

Beproef op het Bellamy je geluk bij de City2Beach-vijver. Want bij dit funevent vist iedere deelnemer mee naar een leuke prijs in de badeendenloterij! Beschikbaar gesteld door onze sponsoren.

PROGRAMMA IN DETAIL

(Na-)inschrijven: 13.30-14.00

Starttijd: 14.30

Wedstrijdsecretariaat en startlocatie: Klein Zandje (tussen opgang Coosje Buskenstraat en Gevangentoren)

Finish: Strandpaviljoen Piet Hein

Afstand: 3,5 – 4 kilometer

Zwemboeitje/Vosje VERPLICHT: het is mogelijk er één bij het sytartpunt te huren;

Tij: HW: 11.51 / LW: 18.26

Bagagevervoer naar finish: per 4 WD over het strand;

Vervoer vanaf finishlocatie: de Zonnetrein brengt je op vertoon van je startnummer naar de parkeerplaatsen langs de Koningsweg of het eindfeest met barbecue en presentatie Scheldebeker 2019 op het Bellamypark.

Vertrekpunt Zonnetrein: kruising voor hotel Westduin (via duinovergang Piet Hein)

Barbecue en Scheldebeker 2019 presentatie:  vanaf 17.00 uur op het Bellamypark. Na-inschrijven voor barbecue is niet meer mogelijk.
 

Programma Mini-Triatlon

Tussen 12.30 en 13.00 kan je (na)inschrijven bij het wedstrijdsecretariaat. Er is volop parkeergelegenheid en samen met alle deelnemers fietsen we uiterlijk 13:00 naar BLVD om onze fietsen te stallen en op slot te zetten. De Zonnetrein brengt ons terug naar het startpunt.

ZWEMMEN - Met een duik in de 2e Binnenhaven start je de Mini-Triatlon om 14.00. Vanwege de veiligheid zwemmen we niet meer in de Dokhaven zoals eerder gepland. Na 250 meter zwemmen klim je uit het water, kleed je om en trek je je loopschoenen aan. Je bagage wordt gelabeld en naar de finish gebracht.

LOPEN - Je vervolgt je route langs de Koningsweg, Koningsbrug en bij het Dokje van Perry sluit je aan op de route van de FunRun. Op dit parcours -dat via de Nieuwendijk en het Bellamypark leidt- kom je verschillende ludieke hindernissen en opdrachten tegen. Door de Kazematten en via de glooiing kom je bij de Gevangentoren. Bij dit laatste FunRun-onderdeel volg je een echte Zumba-les van Fitland en sprint je daarna over het strand tot aan restaurant BLVD waar je fiets geparkeerd staat.

FIETSEN - Nu nog 3 kilometer op de pedalen tot je je fiets bij hotel Westduin kunt parkeren en met een sprintje over de duinen de finishfuik bereikt bij strandpaviljoen Piet Hein. Je hebt het gehaald!

GEFINISHT! WAT NU? - Kom hier op adem en zie alle andere deelnemers van de FunRun, Zeezwemtocht en Strandjutwandeling binnenkomen. Pik je bagage op, neem een verfrissende douche op het strand en fiets naar het Bellamypark voor de City2Beach-party met barbecue en optreden van Copycat.

Beproef daar ook je geluk bij de City2Beach-vijver. Want bij dit funevent vist iedere deelnemer mee naar een leuke prijs in de badeendenloterij! Beschikbaar gesteld door onze sponsoren.

MINI-TRIATLON PROGRAMMA IN DETAIL

(Na-)inschrijven: 12.30-13.00 uur

Wedstrijdsecretariaat/startpunt: 2e Binnenhaven, voormalig PSD-gebouw, ingang t.h.v. Visserijkade 5, Vlissingen. Er is volop parkeergelegenheid;

Fiets wegbrengen: 13.00 gezamenlijk naar stalling op glooiing bij BLVD. Vervoer per Zonnetrein terug naar startlocatie 2e Binnenhaven;

Fietsenstalling: zet je fiets op slot en neem de sleutel mee tijdens het looponderdeel. Er is toezicht bij de fietsenstalling, maar de organisatie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor het ontvreemden/verwisselen van fietsen;

Starttijd: 14.00 uur

Finish: Strandpaviljoen Piet Hein

Afstand: 8,5 kilometer

Meenemen: slippers, fietsslot, warme trui/jack voor barbecue

Bagagevervoer naar finish: na het zwemmen kan je je bagage in een klaarstaande auto achterlaten die alles naar de finish brengt;

Vervoer vanaf finishlocatie: indien nodig brengt de Zonnetrein je op vertoon van je startnummer naar de parkeerplaatsen langs de Koningsweg of het eindfeest met barbecue en presentatie Scheldebeker 2019 op het Bellamypark. Fietsen kan natuurlijk ook!

Vertrekpunt Zonnetrein: kruising voor hotel Westduin (via duinovergang Piet Hein)

City2Beach-party:  17.00-21.00 uur op het Bellamypark met barbecue. Na-inschrijven voor barbecue is niet meer mogelijk.

 

Programma Duo FunRun

Tussen 13.30 en 13.50 kan je (na)inschrijven bij het wedstrijdsecretariaat. Heb je nog geen buddy om de Duo FunRun mee te lopen, dan zorgen wij voor een match. Als warming up lopen jullie naar het Dokje van Perry: het startpunt.

ROUTE - Op het FunRun-parcours -dat via de Nieuwendijk en het Bellamypark leidt- kom je verschillende ludieke hindernissen en opdrachten tegen. Door de Kazematten en via de glooiing kom je bij de Gevangentoren. Bij dit laatste FunRun-onderdeel volg je een echte Zumba-les van Fitland.

Vanaf hier ga jij de strijd aan met je buddy en loop je via de glooiing en het strand door naar standpaviljoen Piet Hein. Wie van jullie finisht als eerste?

FINISH - Je hebt het gehaald! Kom hier op adem en zie alle andere deelnemers van de Mini-Triatlon, Zeezwemtocht en Strandjutwandeling binnenkomen. Om 15.30 rijdt de Zonnetrein eenmalig naar het wedstrijdsecretariaat zodat je je spullen, fiets of auto op kunt pikken.

Neem hier (of thuis) een verfrissende douche en kom naar de City2Beach-party met barbecue en optreden van Copycat.

Beproef op het Bellamy je geluk bij de City2Beach-vijver. Want bij dit funevent vist iedere deelnemer mee naar een leuke prijs in de badeendenloterij! Beschikbaar gesteld door onze sponsoren.

PROGRAMMA IN DETAIL

(Na-)inschrijven: 13.30-13.50 uur

Wedstrijdsecretariaat Mini-Triatlon/Duo FunRun: 2e Binnenhaven, voormalig PSD-gebouw, ingang t.h.v. Visserijkade 5, Vlissingen. Er is volop parkeergelegenheid.

Warming up: 14.00 gezamenlijk richting Dokje van Perry;

Starttijd: 14.30 uur

Finish: Strandpaviljoen Piet Hein

Afstand: 7 kilometer

Vervoer vanaf finishlocatie: om 15.30 rijdt de Zonnetrein eenmalig naar je fiets of auto bij het startpunt;

Vertrekpunt Zonnetrein: kruising voor hotel Westduin (via duinovergang Piet Hein)

City2Beach-party:  17.00-21.00 uur op het Bellamypark met barbecue en optreden Copycat. Na-inschrijven voor barbecue is niet meer mogelijk.

Meeneemtips: handdoek en schone kleren, warme trui/jack voor tijdens barbecue

 

Programma Strandjutwandeling

Tussen 14.00 en 14.30 meld je jezelf aan bij de organisatie op de Nolledijk. Heb je niet ingeschreven en betaald via de website, neem dan €2,- mee.

KLAAR VOOR DE START? - Om 14.30 neemt eco-professor Daniël Poolen jullie mee over het strand. Onderweg laat hij zien wat er op onze stranden aanspoelt en hoe wij kunnen helpen om de zeeën en stranden schoon te houden. Neem een oude plastic tas mee om jouw juttersbuit in te verzamelen. Bij de finish staan grote afvalbakken waarin we ons afval kunnen sorteren. Dankzij ons ziet het strand er weer een stuk schoner uit!

BIJ DE FINISH - Op het strand zien we alle deelnemers van de Mini-Triatlon, Zeezwemtocht en Duo FunRun en nemen we samen met alle strandjutters een kijkje bij C in Zee. Een nieuwe zwemopleiding voor kinderen, speciaal voor het zwemmen in zee. Misschien mag jij met de trainers een stukje mee de zee in!

TERUG NAAR CITY2BEACH-PARTY BELLAMYPARK - Vanaf 16.00 uur rijden we met de Zonnetrein terug naar het beginpunt bij de Nolledijk. Pak hier je fiets of rij door naar de City2Beach-party op het Bellamypark met barbecue en optreden van Copycat.

Op het Bellamymark mag iedere strandjutter een keer vissen in de City2Beach-vijver. Wie weet win jij die leuke prijs in de badeendenloterij! Beschikbaar gesteld door onze sponsoren.

PROGRAMMA IN DETAIL

(Na-)inschrijven: 14.00-14.30 uur

Startpunt: Nolledijk richting het Windorgel;

Starttijd: 14.30 uur

Finish: Strandpaviljoen Piet Hein

Afstand: 3,5 kilometer

Vervoer vanaf finishlocatie: vanaf 16.00 uur brengt de Zonnetrein je naar je fiets bij de Nolledijk of rij door naar de City2Beach-party op het Bellamypark;

Vertrekpunt Zonnetrein: kruising voor hotel Westduin (via duinovergang Piet Hein)

City2Beach-party:  17.00-21.00 uur op het Bellamypark met barbecue. Na-inschrijven voor barbecue is niet meer mogelijk.

Meeneemtips: oude plastic tas, eventueel zwemkleding en handdoek voor C in Zee-clinic, warme trui/jack voor tijdens de barbecue.