Portfolio

12 februari 2015 Zeeland Seaports-talentenprijs

Triatlete Lindy van Anrooij is winnares Zeeland Seaports Stimulerings- en Aanmoedigingsprijs. De 18-jarige Lindy van Anrooij uit Kapelle is tijdens het ZSL-event in de Mariahoeve verkozen tot het sporttalent van Zeeland.

De 18-jarige Lindy van Anrooij uit Kapelle is verkozen tot het sporttalent van Zeeland. Tijdens de uitreiking van de Zeeland Seaports Stimulerings- en Aanmoedigingsprijs eindigde zij donderdagavond voor zeiler Shivam Ramdas en judoka Chantal Walhout. Vanwege haar goede prestaties en enthousiasme in deze veelzijdige sport kozen zowel publiek als jury voor Lindy en ging zij met drieduizend Euro prijzengeld naar huis. Eénderde hiervan is bestemd voor promotie van de triatlonsport in Zeeland. Het overige prijzengeld is - net als de duizend Euro die zowel Shivam als Chantal ontvangen – bestemd voor hun sportbeoefening en verdere talentontwikkeling.

Lindy: “Van het prijzengeld koop ik een nieuwe mountainbike en ga ik de triatlonsport in Zeeland promoten. Er zijn nog maar een paar beoefenaars hier in de regio. Samen met mijn coach Marc Herremans wil ik lezingen geven over mijn ervaringen als jonge sporter en over zijn doorzettingsvermogen als triatleet. Ondanks dat hij door een trainingsongeluk in een rolstoel terechtkwam, sport hij nog steeds op hoog niveau en inspireert hij anderen dat elke tegenslag een kans is om terug te vechten.”

“Als havenbedrijf zien wij een sterke overeenkomst tussen het veelzijdige talent van Lindy en de multimodaliteit van ons bedrijf.” verklaart Dick Engelhardt, hoofd infrastructuur & ruimte van Zeeland Seaports de keuze voor de triatlete. Met de Stimulerings- en Aanmoedigingsprijs levert havenbedrijf Zeeland Seaports een bijdrage aan het verder ontwikkelen van Zeeuws sporttalent. Dit doet het havenbedrijf in nauwe samenwerking met Zeeland Sport & Leisure (ZSL). Het doel van deze talentenprijs is de jeugd het potentieel van Zeeland als woon-, werk- en sportprovincie te laten zien. “Zowel op het vlak van onderwijs als sport investeren we in een stevige basis waarop talent zich kan ontwikkelen en behouden blijft voor de provincie. Deze drie jonge sporters blinken uit in hun sportprestaties en verdienen extra ondersteuning in hun sportcarrière.” aldus Engelhardt.

Naast de uitreiking lichtten twee sprekers op deze goedbezochte avond in de Mariahoeve te Nieuwdorp toe hoe Zeeland de komende jaren op sportief vlak gaat scoren. Oud-Volvo Ocean Race-zeiler en Studio Sport-zeilanalist Hans Bouscholte gaf een interessante masterclass over talentontwikkeling. Aan de hand van de koers van de Brunel in de Volvo Ocean Race toonde hij aan dat een rechte weg niet altijd de snelste is naar de top. Daarnaast lichtte hij kort de activiteiten toe rond een recent gestart talentencentrum voor de zeilsport in Zeeland, in samenwerking met ZSL. Martin de Ruiter, bestuursadviseur van Business Peloton Utrecht, vertelde vervolgens over de pré-tour voor de Grand Depart van de Tour de France die zij in samenwerking met Universiteit Utrecht, University College Roosevelt en ZSL organiseren.

Tekst: RW Communicatie