10 juni 2014 Team Brunel in Vlissingen

In aanloop naar de zwaarste en een van de grootste zeilwedstrijden ter wereld, de Volvo Ocean Race, maakt het Nederlandse Team Brunel een promotietour door Nederland. Op 9, 10 en 11 juni worden de bemanning en boot gepresenteerd in Vlissingen.

In aanloop naar de zwaarste en een van de grootste zeilwedstrijden ter wereld – de Volvo Ocean Race – maakt de Nederlandse deelnemer Team Brunel een promotietour door Nederland. Op 9, 10 en 11 juni worden de bemanning en boot gepresenteerd in Vlissingen (10 juni) en Breskens (9 en 11 - 13 juni), waarbij een volledig programma wordt aangeboden om het zeilen in het algemeen en Team Brunel in het bijzonder te promoten.

Team Brunel zal aankomen tijdens de Delta Combi op 9 juni in Breskens, rond 15.00 uur wordt de Brunel op de Rede van Breskens verwacht. Omstreeks 17.00 uur zal Team Brunel de prijzen uitreiken aan de winnaars van de Delta Combi. Op 10 juni worden er vanaf 09.30 uur verschillende watersportactiviteiten in de binnenhaven in Vlissingen georganiseerd. Team Brunel en het schip kunt u zien tussen 12.30 en 14.30 en tussen 17.30 en 19.00 uur. Op 11 juni vinden de activiteiten in Breskens plaats.

Bovenbouwleerlingen van Zeeuwse basisscholen maken kennis met de zeilsport door middel van het Team Brunel Schoolproject (gedurende het hele jaar) en tijdens de promotietour op 10 juni leren zij de fijne kneepjes van het zeilen van niemand minder dan de winnares van de Zeeland Seaports SEA prijs, zeiltalent Esmee van Drielen. Genodigden krijgen de kans mee te varen met team Brunel, ook kunnen geïnteresseerden zich aanmelden bij Zeeland Sport & Leisure om mee te varen met de Brunel vanuit Vlissingen of Breskens tegen betaling.

Tot slot biedt het podium van deze promotietour de schitterende mogelijkheid om het deelnemersveld van De Scheldebeker 2014 aan de pers te presenteren na de laatste kwalificatie wedstrijd voor de laatste plaatsen op 7 juni 2014. De nadruk ligt hier op ‘verbinden’; verbinden van deze historische zwemwedstrijd over de Westerschelde met de Promotietour Team Brunel en het verbinden van Vlissingen met Zeeuws-Vlaanderen. In Vlissingen en Breskens wordt een tentoonstelling over De Scheldebeker 1964 georganiseerd waarbij tevens een stukje uit de geschiedenis van Vlissingen wordt weergegeven en de historie va Breskens als zeehaven van weleer.