Portfolio

1 augustus 2014 EK Bossaball

Het Europees Kampioenschap Bossaball in Zeeuws-Vlaanderen kan een prachtig nieuw hoogtepunt worden in de geschiedenis van Bossaball. Tijdens de zomervakantie, wanneer er veel toeristen in Zeeland zijn gaat dit innovatieve event veel bekijks trekken.

Bossaball is een balspel dat gespeeld wordt door twee teams van vier personen. Het combineert de sporten volleybal, voetbal, gymnastiek en capoeira. Het speelveld bestaat uit luchtkussens en trampolines met een net in het midden. Het woord Bossa wordt meestal geassocieerd met de Bossa Nova, een door samba invloeden gekenmerkte muziekstroming. Deze Bossa Nova werd in de late jaren ’50 vooral vertegenwoordigd door de Braziliaanse muzikanten Antonio Carlos Jobim, Vinicius de Moraes en João Gilberto. De naam Bossaball is daarom passend, aangezien muziek een belangrijk onderdeel is van de manier waarop het spel gespeeld wordt.

Een voetbalspeler à la Messi, een behendige beachvolleyballer of een supertalent op de trampoline, allemaal eigenschappen waarover een bossaballspeler moet beschikken. Bossaball brengt al het mooie van vier sporten samen met de opzwepende klanken van Zuid-Amerikaanse Bossanova-muziek. Kortom: een spectaculaire sport die je zelf gezien en ervaren moet hebben.

De afgelopen jaren is Bossaball steeds bekender geworden bij het Nederlandse publiek. Het bossaballveld wordt dit jaar zelfs 150 keer ingezet op verschillende locaties in Nederland. Er zijn op dit moment al zeven locaties waar je wekelijks Bossaball kunt spelen.
Het Europees Kampioenschap Bossaball in Zeeuws Vlaanderen kan een prachtig nieuw hoogtepunt worden in de geschiedenis van Bossaball. Tijdens de zomervakantie, wanneer er veel toeristen in Zeeland zijn gaat dit innovatieve event veel bekijks trekken.
Het Europees kampioenschap staat gepland van 01 t/m 03 augustus 2014.

In totaal zullen 8 teams strijden om de felbegeerde Europese titel. De 8 teams zijn:
- Nederland (1)
- België (1)
- Italië (1)
- Spanje (1)
- Duitsland (1)
- Hongarije (1)
- Nederland (2)
- België (2)