Ambassadeurs

NaamRick Jendrusch
Geboortedatum16 november 1994
SportWindsurfen | Freestyle
Prijzen1e plaats IFCA Jeugd WK onder 20 jaar (2011)
Debuut op de PWA World Tour (2011)
1e plaats IFCA Jeugd EK onder 20 jaar (2010)
1e plaats IFCA Jeugd WK onder 17 jaar (2009)
3x Nederlands Jeugd Kampioen Freestyle (2012, 2013 en 2014)

Biografie

Rick Jendrusch heeft in de jeugdcategorieën van het freestyle windsurfen diverse prachtige resultaten geboekt. Zo werd hij onder meer Europees- en wereldkampioen en meervoudig Nederlands kampioen. In 2011 maakte hij zijn debuut op de PWA World Tour bij de senioren. Enkele jaren heeft hij zijn sportcarrière gecombineerd met zijn studie marketing, communicatie en evenementenorganisatie aan het Johan Cruyff College in Roosendaal. Sinds 2014 heeft hij deze studie afgerond en ligt de focus weer volledig op het windsurfen. Rick is daarom veelal in het buitenland te vinden voor trainingen en wedstrijden, maar het liefst surft hij toch op zijn 'thuisspot' in Brouwersdam. Hij is dan ook betrokken bij de organisatie van DAM-X, een wedstrijd voor de European Freestyle Pro Tour, dat dit jaar van 12 t/m 16 oktober plaatsvindt in Brouwersdam.

In de toekomst wil Rick niet alleen tot de top 10 van het wereldbekerklassement in het freestyle windsurfen behoren. Hij wil tevens een voorbeeld zijn voor andere sporters en jeugd motiveren om ook te gaan sporten.