Ambassadeurs

Finn Kribbe

Finn Kribbe

Factsheet

NaamFinn Kribbe
Geboortedatum5 juni 2002
SportZeilen | Laser
Prijzen2e plaats Delta Combi (2014)
2e plaats Delta Combi (2015)
30e op OCN ranking (2016)

Biografie

Finn Kribbe is 16 jaar en begon met zeilen in 2013. Eerst bij de zeilvereniging in Wolphaartsdijk en vanaf 2014 ook in de Delta Combi. In 2015 is Finn 2e geworden bij de Delta combi in de A-klasse. Vervolgens werd hij benaderd door een coach van een wedstrijdteam en vanaf oktober 2015 zeilt hij bij het FamedCoach4sailingteam: Een team dat zich richt op wedstrijdzeilen (zowel nationaal als internationaal). Veel zeilers zijn vanuit dit team op hoog niveau beland. Door intensieve training en veel nationale en facultatieve internationale wedstrijden hoopt Finn zich in de top van Nederland te kwalificeren. Hij staat nu voor een nieuwe uitdaging: het zeil- en wedstrijdseizoen gaat beginnen.

De verenigingen in Zeeland richten zich meer op plezier in het varen en het leren zeilen. Dat is bij Finn in ieder geval gelukt. Maar zoals gezegd: hij wil meer! Meer varen, het liefst iedere dag, meer trainen en aan meer wedstrijden deelnemen. Finn is klaar om te volgende stap te zetten!! Hij werk er hard voor en zit vol ambitie!

In 2016 maakte Finn een gigantische stijging op de Nederlandse Optimisten Ranking. Zo ging hij in één jaar tijd van de 113e naar de 30e plaats op de Nederlandse ranking van de optimistzeilers gegaan. Een knappe prestatie! #Finnikleuk

Tegenwoordig vaart Finn niet meer in de optimist, maar in de laser.