Ambassadeurs

Davy Scheffers

Davy Scheffers

Factsheet

NaamDavy Scheffers
Geboortedatum31 maart 1992
SportWindsurfen | Freestyle
Prijzen2011 3rd place Surf World Cup Podersdorf
Europees kampioen freestyle 2012
2013 ranked 6th overall PWA Freestyle
2015 Ranked 7th overall, 7th Mondial Du Vent, PWA World Cup, Leucate, 8th Fuerteventura

Biografie

De 27-jarige Scheffers is helemaal bezeten van de watersport en reist daarvoor de hele wereld over. Hij kwam per toeval in aanraking met de sport. Davy was al enkele seizoenen lid van een voetbalvereniging en ook badminton had hij al eens geprobeerd, maar de liefde voor de sport moest nog worden geboren. Die ontstond op een zomerse dag in 2003, terwijl hij achterop de motor bij zijn vader het eiland afreist en langs Brouwersdam toert. “Ik zag op het Grevelingenmeer allerlei watersporters. Sommigen waren aan het windsurfen, anderen deden aan kitesurfen. Het zag er geweldig uit, en ik wilde dat ook graag doen. Toen ben ik niet veel later met mijn vader aan de slag gegaan.”

Zijn vader surfte vroeger al met bijna de gehele familie en is in de eerste maanden dan ook zijn steun en toeverlaat. Waar bij veel sporten het niet zo moeilijk is om de basisvormen onder de knie te krijgen, daar is het bij het windsurfen in het begin meer vallen en opstaan dan blijven staan. Ondanks dat ook Scheffers geen uitzondering is en regelmatig kopje onder gaat, beleeft hij er veel plezier aan en vindt de motivatie om door te gaan. En met succes. Hij leert de kneepjes van het vak en is steeds vaker de baas over zijn surfplank. “In het begin was het geen pretje hoor. Ik lag continue in het water, maar bleef gewoon oefenen. Ik zag anderen over het water scheren en wilde dat vroeg of laat ook kunnen. Gelukkig leverden de vele trainingsuren de nodige resultaat.” In 2012 werd hij Europees kampioen en bezet op dit moment de 13e plaats op de wereldranglijst.

“Watersporten zijn zo divers en interessant, waardoor er voor iedereen wel iets leuks tussen zit. Ik praat het liefst hele dagen over het surfen en denk dan ook dat ik het vol enthousiasme over kan brengen tijdens een clinic. Het zou goed zijn voor de sport, dat meer kinderen de stap naar het water maken. Ik weet zeker dat ze er geen spijt van zullen krijgen, want ik kan me geen leukere sport voorstellen. Daarnaast geef ik al enige tijd les aan jonge getalenteerde rookies, dus ik kan ook inhoudelijk iets van de sport overbrengen.“