Daniel de Jonge

BIO

NaamDaniel de Jonge
Geboren17-08-1999
SportTennis
Mooiste prijzen 2016: Finale en halve finale bij een Nederlands senioren ranglijst toernooi
2016: Halve finale ITF junior Luxemburg
2016: Halve finale ITF junior Belgiƫ
2016: Kwart finale NJK JE 18 jr
2015 Halve finale NJK JE 16 jr

Volg mij op:Talentboekbanner Daniel de Jonge

Ik ben Daniel de Jonge en ben geboren en getogen in het mooie Zeeland. Mijn allergrootste passie is tennis. Dit is dan ook wat ik het liefste doe. Dit jaar doe ik eindexamen Gymnasium en na het behalen van mijn diploma wil ik eindelijk fulltime gaan tennissen.

Ik ben begonnen met tennissen toen ik zeven jaar oud was bij de bal-en-slagvaardigheid. Ik had het meteen al super erg naar mijn zin en daarom ging ik steeds vaker naar de tennisbaan en kreeg ik ook les van de clubtrainer. Op mijn 10e kreeg ik te horen dat ik een talent was en omdat ik het zo leuk vond, besloot ik wat vaker te gaan trainen en ook naar een grotere tennisschool in Zeeland te gaan. Vanaf dat moment ging het eigenlijk best snel en nu train ik bijna elke dag, zowel tennis als fysiek. Ook op de ranglijst is het in sprongen gegaan. Van net aan top-30 van mijn leeftijd naar top-3 in 2016. 

Binnen 4 jaar wil ik in de top 100 van de wereld staan, het ABN AMRO tennistoernooi in Rotterdam winnen en uiteindelijk de Grand Slams als geplaatste speler spelen. In mijn dromen wil ik ooit Roland Garros winnen.