Celine Brink

NaamCeline Brink
Geboren24-02-2000
SportSurf Lifesaving
Mooiste prijzen Nederlands​ ​kampioen​ ​junioren​ ​90​ ​meter​ ​beachsprint​ ​2015
Nederlands​ ​kampioen​ ​junioren 200​ ​meter​ ​hindernis​ ​2017

Volg mij op:

Ik​ ​vind​ ​mijn​ ​sport​ ​leuk​ ​omdat​ ​het​ ​een​ ​hele​ ​diverse​ ​sport​ ​is,​ ​er​ ​zit​ ​altijd​ ​wel​ ​een​ ​onderdeel​ ​tussen​ ​waar​ ​je goed​ ​in​ ​bent.​ ​Er​ ​zijn​ ​onderdelen​ ​op​ ​het​ ​strand​ ​en​ ​in​ ​het​ ​zwembad​ ​en​ ​daarbinnen​ ​zijn​ ​ook​ ​nog verschillende​ ​onderdelen.​ ​Tijdens​ ​de​ ​zogeheten​ ​ocean​ ​wedstrijden​ ​zijn​ ​er​ ​onderdelen​ ​in​ ​en​ ​op​ ​het​ ​water en​ ​onderdelen​ ​op​ ​het​ ​strand.​ ​Zo​ ​heb​ ​je​ ​op​ ​het​ ​water​ ​bijvoorbeeld​ ​een​ ​board​ ​race​ ​waarbij​ ​de​ ​sporters tegelijk​ ​een​ ​parcours​ ​paddelen​ ​op​ ​hun​ ​paddleboard.​ ​Op​ ​het​ ​strand​ ​heb​ ​je​ ​dan​ ​weer​ ​een​ ​beachflags,​ ​een onderdeel​ ​wat​ ​eigenlijk​ ​neerkomt​ ​op​ ​een​ ​soort​ ​stoelendans​ ​maar​ ​dan​ ​met​ ​stokjes.​ ​Ook​ ​zijn​ ​er​ ​nog verschillende​ ​estafettes​ ​op​ ​het​ ​strand​ ​en​ ​in​ ​het​ ​zwembad​ ​die​ ​vaak​ ​gebaseerd​ ​zijn​ ​op​ ​het​ ​redden​ ​van​ ​een drenkeling.​ ​Ik​ ​vind​ ​het​ ​ook​ ​erg​ ​leuk​ ​dat​ ​hierdoor​ ​het​ ​zwemmend​ ​redden​ ​duidelijk​ ​terug​ ​komt​ ​in​ ​de​ ​sport.

Een​ ​van​ ​mijn​ ​leukste​ ​ervaringen​ ​met​ ​de​ ​sport​ ​is​ ​dat​ ​ik​ ​heb​ ​deelgenomen​ ​aan​ ​een​ ​internationale wedstrijd​ ​in​ ​Madrid​ ​in​ ​2016.​ ​Hierbij​ ​heb​ ​ik​ ​ook​ ​nog​ ​eens​ ​een​ ​finale​ ​plaats​ ​gehaald​ ​op​ ​de​ ​200​ ​meter hindernis​ ​zwemmen.

Haar motto: “If​ ​you​ ​can​ ​dream​ ​it​ ​you​ ​can​ ​do​ ​it!”