Aanpak om jeugd aan het sporten krijgen werkt positief

21-09-2017

Veel positieve reacties gisteren bij de evaluatie van het project 'Plezier en vertier in Dauwendaele en Nieuw Middelburg'. Doel van dit project is om de jeugd op een laagdrempelige manier met sport en sportverenigingen in aanraking te brengen in wijken waar die deelname erg laag is.
De focus ligt in de zomer op inline skaten, gecombineerd met kracht-, droog- en fietstrainingen en op de schaatssport (shorttrack, lange baan schaatsen, marathonschaatsen).
Schaats- en skeelerclub De Poel is er nauw bij betrokken en richt zich op basisscholen en een school voor voortgezet onderwijs in Dauwendaele en Nieuw-Middelburg in Middelburg. Ook ouders worden betrokken omdat kinderen een actievere leefstijl beter aanleren als ouders het voorbeeld geven.

Een positieve middag! Nu op naar deel twee die van start gaat samen met alle partijen: Stichting Welzijn Middelburg, GGD Zeeland, Cios Goes-Breda Skeeler tour club De Poel, HZ University of Applied Sciences, de deelnemende scholen en de KNSB.