13 - 16 juli 2017 BeNe Ladies Tour 2017

De vierde editie van de BeNe Ladies Tour vindt plaats van 13 t/m 16 juli 2017. De combinatie van sport, toerisme en culinaire lekkernijen bezorgen dit project een breed draagvlak waar ook de bedrijfswereld graag zijn tanden in zet.

De BeNe Ladies Tour is van donderdag 13 tot en met zondag 16 juli 2017 aan de vierde editie toe. De wedstrijd kent enkele grondige veranderingen tegenover de drie vorige edities. De wedstrijd wordt opgewaardeerd naar het 2-1 statuut binnen de UCI wat de kwaliteit en het aanzien van deze rittenwedstrijd moet verhogen. Bovendien werd de wedstrijd uitgebreid naar vier dagen. De start van dit hoogstaand wielerevenement voor vrouwen elite zal plaatsvinden in Vlissingen. Op donderdagavond 13 juli wordt de proloog gerreden op de boulevard van de Zeeuwse kustplaats. Vlissingen koestert de intentie om minstens drie jaar de samenwerking aan te gaan met de organisatie van de BeNe Ladies Tour.

Op vrijdag 14 juli gaat het van Vlissingen naar Philippine. Opmerkelijk daarbij is dat de hele karavaan door de Westerscheldetunnel zal rijden. Een bijzondere rit door deze 6,6 kilometer lange tunnel met hellingen van 4,5% en een diepste punt op 60 meter beneden NAP. Een flinke uitdaging!

De twee slotdagen worden op Belgisch grondgebied gerreden. Op zaterdag 15 juli staat er een korte rit én een avondtijdrit op het programma in Sint-Laureins, op zondag 16 juli wordt de slotrit gerreden in Zelzate.

Speciaal voor deze editie is er een VIP arrangement opgesteld. Klik op de button hiernaast voor meer informatie.